RETEAUA OMCT, SCOP STRATEGIC

EXEMPLU BUN DE URMAT

Pentru a  indeplini  scopurile si obiective propuse,  in colaborare cu institutii statale si ale puterii locale, cu organizatii si foruri internationale, ONG-le din Reteaua OMCT vor desfasura activitati la nivel local, national si international, proiecte de o dimensiune multinationala si interculturala, conform prioritatilor sale statutare.

PRIMA RETEA de ONG-uri din MOLDOVA

Ca dovada a necesitatii de participare activa in viata societatii, de promovare a noilor criterii ale democratiei si implementare a valorilor europene, s-a creat  Reteaua ONG-urilor OMCT.

Din RETEAUA OMCT fac parte ONG-uri de nivel local, national si international din Moldova, Romania, Malta, Ucraina, Georgia, Federatia Rusa, Polonia, Turcia, Bulgaria etc.

in parteneriat cu Cluburile Consiliului Europei

Valorificarea si promovarea tinerelor talente, si in deosebi a  copiilor incadrati în categoria “copilului aflat in dificultate” si pregatirea  noii generatii  pentru integrarea intr-o democratie reala.

DEPRINDE-TE SA DESCOOERI BUCURIA MUNCII TALE

Proiectul reprezinta o campanie de sensibilizare a cetatenilor din localitatile rurale de pe ambele maluri ale Nistrului cu protectia drepturilor omului si încurajarea participarii active a cetatenilor si implicarea lor in procesul de luare de decizii, sustinerea si promovarea democratiei.

OBIECTIVE REALIZATE PE PARCURSUL A 15 ANI

Educarea la copii si tuneri a unui dialog perpetuu intre generatii, a grijii pentru viitorul umanitatii, pentru patrimoniul cultural. Oferirea unui set de valori, care sa ajute copiii, adolescentii  si tinerii in crearea unei lumi mai armonioase, mai solitare, mai prospere

NOI SUNTEM UNUL DINTRE ACTORII DECADEI ONU

CARAVANA CULTURII PACII si NON-VIOLENTEI

Primul proiect cu care un ONG din Moldova este unul dintre actorii in programul ONU “Decada Culturii Pacii si Non-Violentei in folosul copiilor lumii” (2001-2010),

Promovarea culturii pacii si non-violentei, a tolerantei, a unui mod sanatos de viata si combaterea traficului cu fiinte umane.

IN POZE - CLIPE DE LA DIVERSE PROIECTE DIN 2005

Fara nici un grant, doar cu mici sponsotizari l;ocale, ONG-urile din Reteaua OMCT a realizat  programe grandioase si proiecte de durata de nivel local, national si international.

poza 1. Membrii Primului Club al Consiliului Europei invitati sa petreaca sarbatorile de Craciun la vila de resedinta a Ambasadorului Germaniei E.A WOLSGANG LERKE,  decembrie 2005

poza 2. Tineret studios de la cele mai de prestigiu institutii universitare din Moldova, UCraina si Romania -  tarile participante la Conferinta Transfrontaliera a Tinerilor

poza 3. Elena Grajdian si Danil Verejanu, realizatorii proiectului.